Prijzen

 • 1e prijs voorrondes EGTA-gitaarconcours

 • 3e prijs nationale finale EGTA-gitaarconcours

 • 2e prijs regionale finales Prinses Christina Concours

Vaardigheden:

 • Uitvoerend musicus

 • Docerend musicus

 • Arrangeur

 • Ensemble leiding

Biografie

“Als uitvoerend musicus is het mijn doel mensen te inspireren met (mijn) (gitaar)muziek. Daarnaast wil ik mijn passie voor muziek meegeven aan mijn leerlingen. Ik hoop dat ze het plezier leren ervaren dat ik ook beleef tijdens het musiceren.”

Ik kom uit een hele muzikale familie. Mijn oom is een erg goede gitarist en heeft mij dan ook weten te inspireren om gitaar te gaan spelen. Toen op 7-jarige leeftijd mijn handen groot genoeg waren, kon ik op gitaarles. Ik begon te lessen bij Agnieszka Hartmann in Wageningen. Hier heb ik met ontzettend veel plezier les gehad. Zij heeft mij de eerste kneepjes van het vak geleerd. En nog veel belangrijker, ze wist me te blijven inspireren, motiveren en vooral uitdagen voor dit prachtige instrument. Na 9 jaar werd ik door haar doorverwezen naar de hoofdvakdocent van het Conservatorium van Amsterdam, Lex Eisenhardt. Ik zat toen echter nog niet op het Conservatorium. Lex stimuleerde mij om mee te gaan doen aan het Prinses Christina Concours (PCC) en het EGTA-gitaarconcours. Dit bleken hele goede ideeën te zijn. Bij het PCC behaalde ik mijn eerste succes. Ik werd tweede in de regionale finale. Later nodigde het PCC me nog uit om te jureren bij het Juniorconcours. Bij het EGTA-concours mocht ik door naar de nationale finale toen ik de voorrondes won. Bij de nationale finale behaalde ik de derde prijs en de publieksprijs. Dit waren voor mij doorslaggevende ervaringen om door te willen gaan in het leven als musicus.

In 2010 was ik klaar met mijn VWO en deed ik auditie aan het Conservatorium van Amsterdam voor klassiek gitaar. Ik werd aangenomen en kreeg Lex Eisenhardt als hoofdvakdocent en Eric Vaarzon Morel voor bijvak flamenco. Er volgde een fantastisch leerzame periode. Ik kreeg in Nederland masterclasses van Fabion Zanon, Alberta Mesirca, Margarita Escarpa en had meerdere lessen van Johannes Möller. In Londen volgde ik masterclasses aan de Royal Academy of London bij Michael Lewin en aan de Royal College of London bij Gary Ryan. In 2014 behaalde ik mijn diploma.

Tijdens mijn studie heb ik geprobeerd zoveel mogelijk te ondernemen. In 2013 werd ik gevraagd door het WSKOV (Wagenings Studenten Koor en Orkest Vereniging) om een gitaarconcert uit te voeren waarin ik als solist zou spelen. Uiteraard stemde ik direct toe. We voerden de ‘Toscan Lady’ uit van Hans Visser (bekend van Flairck). Ook gaf ik meerdere soloconcerten en later vele concerten met Daniël Antonie onder de naam The Guitar Connection. In 2012 zette ik een gitaarschool op in Wageningen. Hier geef ik nu nog steeds elke week ± 30 leerlingen les in de stijlen klassiek en pop aan beginnende en gevorderde gitaristen. Ook leid ik er een tweetal gitaarensembles, een voor gevorderden en een voor de jeugd.

Bente (10)

“Gitaarles bij Ger is echt heel leuk! Als je nog noten moet leren moet je even doorbijten, maar daarna is het echt heel gaaf. Echt een aanrader vind ik zelf.”

Gitaarles

Ben je geïnteresseerd in gitaarlessen bij mij? Neem dan vooral contact op voor meer informatie of een – gratis en vrijblijvende – proefles. Sinds 2012 geef ik les in de stijlen klassiek en pop aan ± 30 leerlingen van alle leeftijden. Zowel gevorderden, beginners en alle andere niveau’s zijn meer dan welkom!
Kijk hier voor meer informatie.

 • Klassiek gitaar

 • Pop gitaar

 • Muziektheorie

 • Ensemble leiding

 • Voorbereiding toelating Conservatorium

CONTACT